Sarah Clarke → Info

22. ledna 2009 v 18:20 | CullensTeam[Kristen] |  SC Info
Povolání: herečka
Věk: 36
Datum narození: 16.2.1972
Místo narození: St. Louis, Missouri, USA
Znamení: vodnář

Životopis:
Sarah Clarke je americká herečka, která se proslavila především v roli Niny Myers v seriálu 24 hodin.
Narodila se v St Louis, Missouri, je dcera Carolyn a Ernesta Clarke.
Sarah studovala na Indiana University, kde studovala umění a italštinu. Později se na universitě stala členkou skupiny Kappa Alpha Theta Sorority.
Poté odjela studovat do Itálie.

Po návratu do USA začala studovat "architektonické fotografie". Získala lekce zdarma oplátkou, že bude fotografovat pro centrum umění. Studovala také na: Circle in the Square Theatre School, Axis Theater Company a The Willow Cabin Theatre Company.
Její herecká kariéra začala rokem 1999. V roce 2000 si zahrála v krátkém filmu Pas de deux, za který získala ocenění na filmovém festivalu Brooklyn.

Clarkeové kariréra jen kvetla s novými menšími rolemi, jako např. ve filmu All About George (2000) a v The Accident (2001), stejně tak v seriálech Ed a Sex ve městě.
V roce 2001 získala roli agentky Niny Myers v seriálu 24 hodin. Hrála celkem v 36 epizodách. Vyhrála cenu Golden Satellite Award za roli "podpůrné" herečky v dramatickém pořadu za tuto roli. Propůjčila také hlas hře
24: The Game.

Hostovala také v seriálu Doktor House v epizodě Control jako workoholik CEO se srdečním selháním.
V roce 2008 si zahrála ve filmu Stmívání, který byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Stephenie Meyerové, jako Renée Dwyer. Ve filmu si zahrála také s Nikki Reed, se kterou spolupracovala na filmu Třináctka.

Filmografie
Jako herečka
2008 -Stmívání (Twilight) role: Renee
2005 -Štastné konce (Happy Endings) role: Diane
2005 -The Real McCoy role: Olivia Duchey
2003 -Třináctka (Thirteen) role: Birdie
2001 -24 hodin (24) role: Nina Myers
2001 -24 role: Nina Myers

Zdroj: Zde
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Tento blog nám zabírá spoustu času,proto
při kopírování uveďte zdroj.

Zapojte se do :